ACM

Het Almelo’s Christelijk Mannenkoor (ACM) is een traditioneel mannenkoor. Een koor dat zijn sporen in zijn 100-jarig bestaan ruimschoots verdient. Opgericht in 1918 ontwikkelde het ACM zich als een zangkoor dat in de loop der jaren veel optredens op zijn naam heeft staan. In binnen- en buitenland. Waaronder ook een optreden voor de NCRV Radio. Het repertoire omvat kerkmuziek, maar ook andere christelijke liederen worden gezongen. In 1968 ontving het koor de Erepenning van Verdienste van Hare Majesteit de Koningin Juliana. Een hecht gezelschap dat naast het ten gehore brengen van (kerkelijke) muziek ook vriendschap als belangrijke verbinding ziet. Met elkaar zingen verbindt, verrijkt en brengt vreugde. Testifiare Cantans, zingend getuigen, is het motto dat ACM doorvoert in al zijn uitingen.  
 

Missie

Het Almelo’s Christelijk Mannenkoor ziet het als zijn missie met zingen zoveel mogelijk mensen te laten genieten van prachtige (kerkelijke) muziek. Testifiare Cantans, zingend getuigen, is het motto dat het ACM in al zijn uitingen doorvoert.  
 

Visie & Ambitie

Het ACM wil een koor zijn dat bestaat uit alle lagen van de bevolking. Jongeren en ouderen. Iedereen mag zingen in het koor. Voor de komende jaren wil het ACM meer jongeren interesseren voor koormuziek. Minimaal twee keer per jaar is een gratis toegankelijk concert in de Grote Kerk Almelo. Daarnaast treedt het koor verschillende keren op in binnen- en buitenland.