Koor

Het Almelo’s Christelijk Mannenkoor, het ACM, telt 48 koorleden. Met 18 baritons, 17 tenoren en 13 bassen. De muzikale leiding is in handen van Frank den Bakker. In sommige gevallen laat het koor zich bijstaan door solisten en (symfonische) orkesten.

Wilt u ook deel uitmaken van ons enthousiaste koor? Wij verwelkomen u graag. Ervaar zelf wat het is om deel uit te maken van een betrokken groep zangers, die naast muziek ook waarde hecht aan een warme onderlinge band.

 


Dirigent

Het ACM heeft twee dirigenten. De 1e dirigent is Frank den Bakker. Frank is naast dirigent ook de pianist van het koor. Hij begeleidt het koor op enthousiaste wijze en weet het beste zanggeluid uit de koorleden te halen.

De 2e dirigent is Valeria Boermistrova. Valeria valt in bij afwezigheid van Frank den Bakker. Een bevlogen musicus die het koor op haar eigen manier dirigeert.

 

 


Repertoire

Het repertoire van het ACM bestaat uit christelijke liederen, die het koor in meerdere talen zingt. Werken van Bach, Beethoven en Mozart staan regelmatig op het programma. Evenals bewerkingen van eigentijdse, profane muziek.

In de loop der jaren is een uitgebreid repertoire ontstaan dat het koor met verve zingt. Klik hier voor een impressie van de koorwerken.

 


Repetities

Het ACM heeft een warme band met de Grote Kerk Almelo. Een aantal concerten in het jaar vindt dan ook in deze historische kerk plaats.

De repetities zijn in het centrum De Schouw, gelegen naast de Grote Kerk. Elke dinsdagavond om 19.30 uur komt het koor daar bij elkaar om te repeteren. In sommige gevallen repeteert het koor ook per stemgroep. Dit gebeurt met name in de aanloop naar bijzondere concerten.