NIEUWSBRIEF

 

Beste leden,

U heeft al geruime tijd geen Nieuwsbrief meer ontvangen, dat werd hoog tijd.

Het is alom bekend dat koren geen repetities en concerten mogen organiseren en dat is een groot gemis (en dat al sinds maart). Oók geen Kerstconcert, en dat voelt heel raar. Ik ben lid van ACM sinds 1982, en ik kan me niet heugen wanneer ik voor het laatst Kerst gevierd heb zónder met het ACM een Kerstconcert te zingen, en dat geldt voor meer leden. Zoals jullie misschien nog wel weten is er van het Kerstconcert in 2019 een opname gemaakt door AA Visie. Deze opname wordt de komende weken in delen op TV uitgezonden. Op die manier is er dit jaar toch nog een beetje sprake van een Kerstconcert. De uitzendingen zijn op de volgende data:
– Uitzending deel 1 op maandag 14 dec 2020 en op woensdag 16 dec 2020, uur 23:20 min.
– Uitzending deel 2 op dinsdag 15 dec 2020 en donderdag 17 dec 2020, duur 22:13 min.
– Uitzending deel 3 op vrijdag 18 dec 2020, duur 26:44 min.
De uitzendtijd van deze concerten is telkens om 17:30, 18:30, 19:30 enz. tot en met 23:30.

Het zijn nu echt de ‘donkere dagen voor kerst’. Over een paar dagen is het zelfs alweer de kortste dag van het jaar. In die donkere dagen verlangt iedereen extra naar het licht, naar gezelligheid en vrolijkheid. Met Kerst vieren we de geboorte van Jezus, die het ‘Licht der wereld’ genoemd wordt. We kunnen daarom met een positieve kijk de toekomst in, hopen dat mensen beter met elkaar omgaan en elkaar de ruimte geven. Jezus doet in zijn leven, door het ons vóór te leven, een appèl op het goede in ons. Het gaat dan over de daklozen in de stad, de buurvrouw die depressief is, over dat ene familielid die je eigenlijk heel slecht trekt. Of dat koorlid dat al geruime tijd alleen thuis zit.
We kunnen ook een beetje positief kijken naar de (nabije) toekomst. Het lijkt er namelijk op dat in januari een begin gemaakt gaat worden met vaccineren tegen het Coronavirus. Zodra dat achter de rug is lijkt het me niet meer dan logisch dat we ook weer voorzichtig kunnen gaan beginnen met het organiseren van repetities. Ik zal u op de hoogte houden van de ontwikkelingen.

De actie van de Rabobank (Rabo ClubSupport) heeft ons koor het aardige bedrag van € 180,70 opgeleverd, te besteden aan koorscholing. Alle leden (en niet-leden) die op ons gestemd hebben: hartelijk dank!

Ondanks de moeilijke periode – zonder het gezamenlijke zingen – blijven wij op zoek gaan naar het Licht en wenst hetbestuur van ACM u en uw dierbaren gezonde en gezellige kerstdagen toe. 

En bovendien een heel gelukkig en gezond 2021.

Met een vriendelijke groet,

namens het bestuur,

Gert Koetsier